Dugnadsprosjektet som målrettet jobber for realiseringen av et eget kulturhus i Øksnes er inne i en god stim for tida. Flere i det lokale næringslivet har bidratt med store summer og alle stolene som symbolsk skal selges for å finansiere huset er nå solgt, med unntak av én. Frem mot 23. desember skal denne siste stolen auksjoneres bort.

I skrivende stund ligger det inne et bud på 35.000 kroner. De andre 332 stolene har ellers blitt solgt for 10.000 kroner per stykk.

I tirsdagens kommunestyremøte i Øksnes ble det også bevilget penger til prosjektet. Folkets Hus har søkt om et tilskudd på inntil 300.000 kroner til innleie av kompetanse for å gjennomføre ferdigprosjektering. Et enstemmig kommunestyret gikk inn for å bidra med 250.000 kroner. Pengene tas fra de gamle BØKS-midlene, hvor det i dag står en rest på samme sum.

Pengene skal ifølge søknaden brukes blant annet til ferdigstillelse av tegninger og innleie av arkitekthjelp, prosjektering av lys, lyd og ventilasjon, innleid bistand til investeringsbudsjett og ferdigstillelse av finansieringsplan.

Folkets Hus har som mål å levere spillemiddelsøknad til Nordland Fylkeskommune innen 1. mars, noe som må gå via kommunestyret og deres møte i februar.