200 kandidater i de tre nordligste fylkene er vurdert når Ernst & Young for trettende gang skal kåre Norges fremste vekstskaper. Nå er en gruppe vekstskapere i fem selskaper klare for regional finale i Tromsø torsdag kveld. Blant de fem er vesteråling Knut Roald Holmøy, sjef for det familiedrevne Holmøy-konsernet.

- Holmøy-konsernet med datterselskaper sysselsetter rundt 170 ansatte, spredt på oppdrett, tråler, fiskemottak og fryselager. Selskapet har lykkes med å tilpasse virksomheten til strukturendringene i fiskeribransjen og har satset på flere virksomhetsområder for å fordele risikoen, skriver EY Entrepreneur Of The Year (EOY) i en pressemelding.

Kriteriene for å bli vurdert som vekstskaper i EOY er blant annet at du kan vise til vesentlig omsetningsvekst, positiv resultatutvikling og egenkapital, samt vekst i antall ansatte.

– Norge trenger vekst og dynamikk i næringslivet for å skape arbeidsplasser og finansiere våre velferdsordninger. De som står bak disse vekstselskapene er hverdagshelter som ofte legger inn usedvanlig mye arbeid for å skape usedvanlige resultater, sier John Giæver, ansvarlig for EOY i region nord i pressmeldingen.

Finalistene i regionfinalen er foruten Holmøy Arne Mathisen i Lofoten Viking, Ola Eidberg i Bysy, Lase Nilssen i M3 Anlegg og Odd Christensen i Nordland Betong.

Vinneren går videre til den nasjonale finalen 25. november i Oslo.

Administerende direktør for NorLense, Terje Olav Hansen, ble kåret til Nord-Norges fremste vekstskaper i 2012.