Andværingene Roger og Kristian Adolfsen satser for fullt på reiselivet gjennom Norlandia Hotel Group (NHG).

Mandag gikk startskuddet for et større prosjekt på Lankanholmen Sjøhus. Roger Adolfsen i Norlandia Hotel Group (NHG) sier anlegget i Andenes havn skal totalrenoveres til høy standard.

– I tillegg skal Havhusene på Bleik renoveres samtidig, opplyser Adolfsen - som sier anlegget vil bli som nytt.

– Det skal byttes yttertak, og utearealet renoveres. Alle vinduer skiftes ut, og innvendig totalrenoveres alt. Prosjektet omfatter nye kjøkken, nye bad, nye gulv, ny belysning, nye møbler og renovering av alle overflater.

Det er lagt opp til høy standard for å gjøre anlegget ekstra attraktivt, og når Lankanholmen står ferdig i ny drakt vil vi dette være blant det aller beste som tilbys på overnattingssiden i Andøy. For å oppnå et topp resultat investerer vi ufornuftig mye penger i prosjektet.

Det gjør vi nok litt av lokalpatriotisme, sier Roger Adolfsen - som sier det investeres omlag 5 millioner kroner i arbeidene på Lankanholmen og ytterligere 1,5 millioner investeres i renoveringa av Havhusene på Bleik.

Eiendomssjef Marius Ringlund i NHG var på Andenes for å følge oppstarten av prosjektet - hvor det gjøres en rekke endringer for å øke standarden og gjestenes komfort.

– Det er lagt opp til en tidsriktig og gjennomført stil. Det er Mona Adolfsen som sammen med en interiørarkitekt har hatt ansvaret for den delen av prosjektet, som er svært viktig for sluttresultatet. De enkle te-kjøkkenløsningene skrotes, og hyttene får fullverdige kjøkken med stekovn og en romsligere innredning. Smakfulle farvevalg og et gulv med drivved-preg blir prikken over i-en. Badene blir nye, de flislegges og får flotte innredninger med vegghengt toalett.

– I tillegg får stuene større vindusflater og dør ut til balkongen. Videre settes det opp skillevegger mellom hyttenes balkonger, slik at hvert sjøhus får en mer privat uteplass. Bevisste grep som øker trivsel og komfort. Vi renoverer også utearealet, bytter dekke på balkongene, retter opp skjevheter og bygger platting mellom hyttene rundt grillplassen midt på området. Nye inngangstrapper til hyttene blir det også, sier Ringlund.

Ringlund røper at det også legges opp til en spenstig fondvegg i stuene.

– Ja, der er det lagt opp til en tøff og spesiell finish der vi bytter ut panelet med gips og på denne slette veggflaten skal det males en bunnfarve, som så får finish i en bronseglinsende effekt.  Det bør bli et fint blikkfang, tror Ringlund, som opplyser at de ni første hyttene av de tretten enhetene på Lankanholmen  skal være ferdig renovert til midten av juni.

– De siste enhetene er utleid, og vil bli renovert senere i sommer.

Havhusene på Bleik skal også renoveres for å inngå i Andrikken Hotells portefølje.

– Her blir det totalrenovering innvendig, etter samme mal som for Lankanholmen, med nye kjøkken, nye overflater, nye gulv, nye møbler overalt, nye bad og en tidsriktig stil hele veien. Vi håper å bli ferdig i juni, slik at anlegget på er klart for utleie i juli måned, sier Ringlund.

NHG har også investerert også store summer i varmepumper og VVS-anlegg på Andrikken Hotell. Roger Adolfsen slår fast at dette ikke er investeringer som er veldig synlige, men som like fullt er viktige og nødvendige.

– Hotellet har også fått ny heis i år, i tillegg til VVS- og varmepumpe-investeringen, som nå er i sluttfasen. Her har vi investert over to millioner kroner. Den nye teknologien på VVS-sida har en rekke fordeler, og gir store driftsbesparelser, sier Adolfsen.

– Inneklimaet blir vesentlig bedre, det blir større tilgang på varmtvann, energibesparende og miljøvennlig drift, som dessuten er kostnadsbesparende. Bedre for miljøet, bedre for kundene, og billigere i drift for eierne. Altså en trippel vinn-vinn, sier Marius Ringlund.