Rundt 100 besøkende deltok på en spennende dag.

- Vi har hatt en åpen dag der vi inviterer til besøk. Publikum fikk være med på båttur til merdene, smake på mat som kokkene våre hadde laget og besøke utstillinga, forteller Kine Johnsen, daglig leder ved visningsanlegget.

Visningsanleggets formål er å la publikum oppleve hvordan havbruksnæringa i vesterålen drives. Næringen har en unik posisjon i Vesterålen, med 420 ansatte som produserer 400 millioner måltider i året.

Ifølge Johnsen er naturen er det viktigste grunnlaget for oppdrettens suksess.

- Klimaet, det rene kalde havet og de dype fjordene våre gir oss det beste utgangspunktet i verden for å drive lakseoppdrett. Vesterålen er faktisk et av verdens viktigste matfat. Nordlaks eksporterer til  30 land, mens Norge i sin helhet eksporterer til rundt 100 land. Det er viktig for oss å vise resten av Vesterålen hvor spennende denne vekstnæringa faktisk er, sier den daglige lederen.

Gladbrygga er åpen i ukedagene hele sommersesongen fra 14. juni til 15. august.