Det var kanskje ikke rekordoppmøte på Sørfjorddilten i år, men da VOLs utsendte gjestet start- og målområdet i formiddag var det stort sett brede smil og en spøkefull tone blant både deltakere og arrangører.

- Når været er strålende har vi hatt opp til 300 deltakere, sier Lill-Karin Leinan. Med værforholdene før helgen og det tette snøfallet var det ingen som håpet på rekorder, men mange som håpet på at det ble snø nok til å gjennomføre. Og snøen kom og dilten bestod.

Til sammen trosset 108 personer det tunge snøfallet og stilte til start i Sørfjorddilten.

Utfordrende værforhold

Mangel på snø i dagene før arrangementet, etterfulgt av tett snøfall på arrangementsdagen, gjorde ikke jobben lett for arrangørene. Særlig var det det vanskelig å kjøre opp løyper.

- Vi gjorde det beste vi kunne etter forholdene og er fornøyd med oppmøte og flinke folk som år etter år stiller opp, sier leder i akrivitetsgruppa, Linda Berthelsen.

Løyper for alle

Under Sørfjorddilten kan deltakerne velge mellom flere ulike løyper. Familieløypa er fem km lang. Turen til Ingenmannshytta er 10 km lang, mens turen opp til Bogheia er 20 km lang. I tillegg går det løyper langs veien for de som vil gå på beina. Ved ingenmannshytta kunne deltakerne stoppe, gå inn og få i seg varm toddy.

Alle løypene har start og må i Godfjordbotn.

Blå ekstra

Det er 11. gang Sørfjorddilten arrangeres som turmarsj.

De aller fleste som VOL snakket med hadde valgt å smøre med blå ekstra denne søndagen. Det så ut til å fungere godt.