Fredag vedtok arbeidsutvalget i Vesterålen regionråd å legge ned samarbeidet om bokbussen. Det betyr at bussen blir parkert 1. august i år.

LES OGSÅ: - Hvem skal påta seg denne oppgaven nå

Kan bli svært vanskelig

Ordfører Jonni Solsvik er ikke særlig optimistisk i forhold til Bokbussen i framtida.

Andøy er blant kommunene som har gjort vedtak på at man ønsker å opprettholde Bokbussen. Nå håper ordfører Jonni Solsvik å finne ei løsning for fortsatt drift sammen med Bø og Øksnes.

LES OGSÅ: Nå setter de strek for bokbussen

Til kommunestyret

– Jeg tar vedtaket tilbake til kommunestyret. Kan det være mulig for disse tre kommunene å drifte Bokbussen, mens fylkeskommunen går inn med 30 prosent? Dette må vi sjekke ut ved første anledning, sier han. Ikke særlig optimistisk selv ved tanke på økningen av driftskostnadene for de tre kommunene.

– Jeg er klar over at dette kan bli svært vanskelig. Men vi har forpliktelser knyttet til skole og bibliotektjenesten, så vi må gjøre et forsøk. Lar det seg ikke gjøre, må vi finne ei annen løsning. Men det blir bare spekulasjoner å si noe om det nå.

I papirutgaven av Andøyposten torsdag 5. februar kan du lese reaksjoner fra skoler og barnehager i Sør-Andøy på regionrådets nedleggingsvedtak.