Roy Bjørnar Stenersen ble født 9. april 1964 og døde onsdag 8. april 2015. Han var frem til sin død en folkekjær gitarist og trubadur.

Søndag segnet den profilerte musikeren om på utestedet Kaia hvor han hadde samlet venner i musikermiljøet til en uformell påskejam. Tirsdag gikk han bort omgitt av familie og venner.

Banana Airlines

Han vokste opp på Sigerland i Øksnes vestbygd, og markerte seg allerede i ung alder som en svært dyktig gitarist med scenekarisma og humor. Stenersen var i voksen alder bosatt på Stokmarknes, Sortland og i Tromsø.

Han var sentral gitarist og vokalist i grupper som Åma Band, Ehem, The Romeos, Little Rock (band), K.M. Myrlands Vante folk og Banana Airlines. Han var også hyppig å se i ulike duo/trio-konstellasjoner sammen med musikere som Ove Schei, Sverri Dahl, Chris Barlow og Oddbjørn Mikkelsen.

Kondolansene i sosiale medier har rent over i dag. På Banana Airlines egen Facebook-side heter det: «Roy Bjørnar Stenersen, Vår alles venn og kollega gikk bort i dag 8. april 2015. Fred over hans minne.»

Stenersen ble 50 år gammel.