Det betyr at vi må betale mer for flybillettene fra 1.juni.

Avgiften skulle opprinnelig ha vært innført fra 1. april, men ble utsatt da EFTA sitt overvåkningsorgan ESA varslet at de ønsket å vurder om avgiften kunne være ulovlig statsstøtte og i strid med EØS-avtalen.

Konsekvensen for de reisende er at prisen for en flybillett vil øke med avgiftens størrelse - det vil i bunn og grunn si den nette sum av 88 kroner for en innenlandsreise og 80 kroner for en utenlandsreise.

Les også: Ap-ordførere kritiske

Kristisk

Arbeiderparti-ordførerne Siv Dagny Aasvik og Tove Mette Bjørkmo, kritiserte i går regjeringen for avgiften.

– Det er ikke til å tro at regjeringen fastholder sitt tidligere forslag om flypassasjeravgift til tross av at saken ikke er ferdig utredet, sier Bjørkmo i en pressemelding i går.

Siv Dagny Aasvik, som også er leder i Vesterålen regionråd, sier regionrådet har vært helt klare på at avgiften vil ramme Vesterålen uforholdsmessig hardt.

– Det er rett og slett uakseptabelt å påføre oss enda høyere kostnader på allerede svært dyre flypriser, på grunn av at reisen mellom Skagen og Bodø ikke er en del av FOT-systemet.

Aasvik viser også til et priseksempel.

– Det koster 3.358 kroner tur/retur Skagen-Bodø, og nå skal altså prisen økes med ytterligere 176 kroner. Igjen ser vi at regjeringen ikke prioriterer distriktene, dette er uakseptabelt, sier Hadsel-ordføreren.