Folk fra landbruksskolen på Kleiva var innom hytta innerst i Sørfjorddalen i Sortland mandag formiddag. Der ble det konstatert at en varmtvannsbereder måtte skiftes ut. Rørlegger ble kontaktet før de forlot hytta.

Mot slutten av arbeidsdagen ringte rørleggeren tilbake.

– Han fortalte at samtlige av de 30 store bjørkene på hyttetunet felt med motorsag. Det kunne virke som om trærne var felt slik at det skulle være til hinder. De lå i alle fall ut i adkomstveien til hytta, sier Knut Lindberg som er lærer på Kleiva og regelmessig er innom hytta i forbindelse med undervisningen.

– Hærverk

Lindberg mener det er uforståelig at noen bare kutter ned 30 store bjørker på landbruksskolens eiendom.

– Det eneste jeg kan si er at trærne var felt av noen uten skogbruksopplæring, for de var ikke felt på skikkelig vis. Det ser regelrett ut som hærverk, sier Lindberg.

– Har dere vært i konflikt med noen i området eller vedrørende hytta?

– Nei, jeg kan ikke forstå at noen skal ha grunn til å gjøre noe slikt.

Ofte i bruk

Hytta i Sørfjorddalen er flittig brukt av elever og lærere på Kleiva. Tirsdag dro de opp for å rydde unna det verste, slik at adkomsten til hytta ble åpnet.

– Vi bruker området i naturfag og andre typer fag som er knyttet opp mot utmarksnæring. Det kan være jakt, friluftsliv eller skogbruk. Ellers brukes hytteanlegget til fagturer og sosiale sammenkomster, sier Lindberg, som anslår at dagens hytte har stått der i rundt 30 år.

– Den ble bygget på tuftene til en hytte som brant ned på begynnelsen av 1980-tallet.

Politianmeldt

Rektor på Kleiva har anmeldt hærverket til politiet. Fredag formiddag gikk politiet ut og etterlyste vitner til hendelsen i Sørfjorddalen.

Tips i saken kan ringes inn på politiets tipstelefon 02800.