Pepperkakebyen ble åpnet på Kulturfabrikken på lørdag og det var mange stor og små som hadde møtt opp for å bivåne begivenheten. Pepperkakebyen består av byggverk som blir levert inn av alle som har lyst. Det være seg barnehager og privatpersoner og familier eller hvem som helst, og målet er å bygge en så stor by som mulig.

– Dette er bare starten

Når noen kommer med et pepperkakebyggverk så leverer de en såkalt byggemelding og på lørdag var det elleve som hadde levert byggemelding.

– Det kommer nok flere etter hvert. Det gjorde det i fjor også og da endte vi med om lag 20 byggverk. Det er jo ikke alle som har kommet i gang med julebaksten riktig enda, så hvem vet hvor stor byen kan bli. Dette er kanskje bare starten på en kjempeby, sier bibliotekar Kirsten Aafløy Opdan.

Vanskelig å få rivningstillatelse

Når det blir jul skal byen etter planen rives, men erfaringer fra i fjor viser at det for enkelte byggverk kan være vanskelig å få rivningstillatelse.

– Det var noen barn som begynte å gråte da husene skulle rives, så noen av husene ble tatt med hjem igjen. Men det er også lov, det går an å ta med huset hjem igjen, sier Opdan.