Trond Løkke - for anledningen fotografert i et sjeldent øyeblikk, nemlig innendørs. Foto: Hermod Eliassen

Sortlendingen Løkke eren av fem personer som er tatt ut av en jury til den nasjonale finalen.

Detvar melbuværingen Bjørn Eide som foreslo Trond Løkke til den gjeve prisen, og ibegrunnelsen for finaleplassen skriver den nasjonale juryen om Løkke:

- Lederog energisk ildsjel i Vesterålen Turlag. Primus motor i alt av VesterålenTurlags aktivitet. Her nevnes: publikasjoner, løypemerking, turleder, foto,prosjektering, planlegging, dugnadsansvarlig. Snekkerleder for hyttebygging.Står på for fellesskapet.

Trond går foran

OgVesterålen Turlags nestleder Willy Vestå slutter seg til godordene: – Det skalbli vanskelig å finne en mer verdig prisvinner enn Trond. Han har stått på forturlaget siden lagets første famlende skritt på slutten av 80-tallet, uttalerVestå.

–Studier i Tromsø, og seinere opphold på Svalbard, var intet hinder for detteentusiastiske arbeidsjernet. Han har stått i første rekke når barrierer skullebrytes, og ledet løypemerking og hyttedrift med sikker hand.

Turlagethadde nok hatt et atskillig skrinnere hyttetilbud uten Tronds innsats somforhandler, planlegger, byggeleder og snekker. Han har vært primus motor fraovertakelsen av Ingemannhytta i 1991 til den nybygde sovefløya på Snytindhyttasto ferdig i 2012.

Fjellsport,turkart, bøker og kalendere; overalt har Trond gitt tunge bidrag. Høydepunktetvar kanskje 2011-utgaven av «På tur i Vesterålen», der han sto for de unikeflyfotografiene, mener Vestå.

–Siden 2001 har Trond ledet et turlag med stadig større aktivitet, ogmedlemstallet nærmer seg 1.800. Det er gjort med stor arbeidsinnsats – og sansfor ivaretakelse av de dusinvis av frivillige som gjør suksessen mulig, slårnestlederen fast.

Ildsjelprisen

BakIldsjelprisen står først og fremst NRK Naturredaksjonen og nettstedet UT.no. Med på laget er også Helsedirektoratet,Direktoratet for naturforvaltning, Friluftslivets Fellesorganisasjon,festivalen Friluftsliv for alle og Norsk Tipping.

Deandre fire nominserte til Ildsjelprisen 2014 er:

HavvaCukurkaya, Drammen, Margrethe Ruud Skjeseth, Hamar, Robin Dale Oen, Bergen, ogJohan Christian Sunde, Flekkefjord.

Vinnerenmottar 150.000 kr som skal gå til et friluftslivsformål i lokalmiljøet.