Lørdag gikk årets høydepunkt for mange kleivaværinger av stabelen i Kleiva Bygdehus da Kleivarevyen ble vist frem. Første forestilling gikk lørdag ettermiddag for fullt hus, mens det lørdag kveld er duket for andre forestilling, da også sikkert for fullt hus.

De som tok turen til første forestilling fikk se en gjeng som mollkoste seg på scena gjennom den omlag 1,5 timer lange forestillinga.

Som innflytta vesteråling på tiende året kan jeg herved fastslå at også innflyttede vesterålinger på tiende året ler av hyperlokale og kortreiste revyforestillinger.

For Kleivarevyen har vært og skal være lokal med alt fra problemstillinger fra G7(ikke lokal) til om en topp heter kleivahøgda eller Holandshøgda - i en og samme sketsj. Morsomt var det også i sketsjen "Ånden" da ånden i lampen mente det ville være lettere å sende Terje Hjelle til mars enn å få de på Kleiva landbruksskole til å samarbeide.

Gode skuespillere

Kort fortalt er årets revy fylt med gode poenger, gode sanger og herlig timing fra gode skuespillere. De er kanskje amatører, de fleste av de, men på denne lørdagen er de faktisk proffe.

Laila Lochert imponerer med en mimikk som vil imponere de fleste, Terje Hjelle synger godt og spiller flott, Tord S. Kjeldsen imponerer i debuten. Det samme kan sies om Lars Liset og Ragnhild Hjelle.

Rått band

Men revy i Vesterålen er også en musikalsk opplevelse. Det sørger det eminente Kleiva-revybandet for. Steinar Kjeldsen, Tim Chalman, Oddmund Finnset, Arne Strømnes, Jan Einar Olsen og Leif Egil Barth er nesten verdt inngangspengene alene med sin rutine og stødige lekenhet.

Her er det bare å lene seg tilbake og gjøre klar latterdøra, for dette er bra, lekent og rett og slett bare veldig, veldig artig. Vel blåst Kleivarevy!

Inntektene av revyen og det som har skjedd under dagens Vinter-Kleiva går til inntekt til bygdehuset på Kleiva.