– Visningen av forestillingen er en felles dugnad for å sette traumer i fokus, og viktigheten av å snakke om dette. Med oss på laget har vi også fått Anette Tunheim Jakobsen fra Kultursamarbeidet, og hun skal lede samtalen rett etter forestillingen, forteller Thomas Voll.

Verdensdagen for psykisk helse er 10. oktober og markeres i over 150 land.

– Markeringen i Kulturfabrikken består av visning danseforestillingen When Boys Cry, produsert og fremført av Thomas Voll aka Thomas of Norway. Som en sentral del av opplevelsen får publikum møte koreografen rett etter forestillingen til refleksjon, dialog og samtale, skriver Kulturfabrikken i en pressemelding.

Forestillingen hadde premiere våren 2016 og har vært vist på Sortland tidligere, men nå har den utviklet seg mye siden den gang. Nå fremføres den helt uten musikk.

– I tillegg er publikum plassert mye nærmere scenen og får opplevelse dansen på veldig, veldig nært hold, skriver Kulturfabrikken.

Samtale for refleksjon

– Vi har blitt flinkere til å snakke om psykisk helse i Norge de siste årene, men når det gjelder menns psykiske helse mener jeg vi fortsatt har en lang vei å gå. For meg er markeringen av dagen et mulighetsrom for å bidra til å gjøre nettopp det, gjennom å ta publikum med inn i en verden de færreste får se og som er ekstremt vanskelig å sette ord på, sier Thomas Voll i pressemeldingen.

Samtalen etter forestillingen skal gi rom for refleksjon, dialog, spørsmål og innspill.

Markeringen skjer i Kulturfabrikken mandag 9. oktober klokken 19:00. På grunn av sterke scener anbefales ikke forestillingen for publikum under 16 år.

– Det er begrenset med plasser så jeg anbefaler å være ute i litt god tid. Førstemann til mølla gjelder. Men vi skal forsøke å få inn så mange som mulig, sier Thomas Voll.