De tre er tiltalt etter straffelovens paragraf 274 som omhandler grov kroppsskade. De tre er tiltalt for å ha utført eller medvirket til handlingen.

– Kroppsskaden er grov når det særlig vektlegges at den er begått av flere i fellesskap, heter det i tiltalen.

I bopel

Det var 12. april i år at voldshandlingen skal ha funnet sted. De tre tiltalte skal da ha vært i fornærmedes bopel på Andenes.

Der skal de ha slått eller medvirket til at fornærmede ble slått i ansiktet med et gitarstativ, samt skal de ha slått og/eller sparket fornærmede gjentatte ganger i ansiktet, hodet og kroppen. Fornærmede skal ha blitt påført nesebeinsbrudd, samt bloduttredelse rundt begge øynene samt over høyre øyenbryn som følge av volden. Det skal også ha blitt tatt kvelertak slik at fornærmede mistet bevisstheten.

– Det er en foranledning til saken, sier politiadvokat Rita Hermansen Dahl.

Etter det Andøyposten erfarer skal foranledningen til saken ha vært et tyveri tidligere samme dag.

Ikke straffskyld

Hermansen Dahl sier at to av de tiltalte i politiavhør ikke har erkjent straffskyld, mens den tredje har erkjent noe straffskyld.

Tilleggstiltale

I tillegg til hovedtiltalen, er det tatt ut tilleggstiltale mot en av de tre andværingene.

– Vedkommende er siktet for å ha truet de ansatte ved apoteket på Andenes for å påvirke dere yrkesutøvelse, sier Hermansen Dahl.

Hun sier at tiltalte ble nektet utlevering av medisin. Da skal tiltalte ha uttalt diverse trusler, tatt seg inn bak disken i apoteket og revet medisiner ned fra hyllene.

Februar

Rettssaken er berammet til 2. og 3. februar neste år og skal etter planen gå på Andenes.