Onsdag åpnet den 28. utgaven av Sortland jazzfestival med parade og en rekke konserter på programmet. Onsdag kveld var det duket for gospelkonsert i Sortland kirke med England Brooks og Bø Gospelkor.

Amerikanske Brooks har bodd i Bodø i 13 år, og har gjort seg bemerket i byens musikkmiljø. Hun ble for alvor kjent utenfor byens grenser da hun sjarmerte tv-seere over hele landet i TV2-sendte The Voice i fjor.

Onsdag fikk 350 publikummere oppleve Brooks' dype og sterke stemme i Sortland kirke. Hun er så til de grader til stede, sjarmerer publikum med sitt humørfylte og ærlige vesen, det er ekte og det svinger.

- We're gonna make some noise! advarte Brooks tidlig, og ba folk om å synge og danse med. Og publikum svarte, og kirkegulvet gynget.

Allerede ut i tredje låt måtte Brooks selv finne frem lommetørklet, rørt av den dyktige gjengen med vesterålinger hun hadde i ryggen. Og det med rette. Bandet med Hans Trasti Isaksen, Trond Hansen, Tim Challman, Håkon Kristiansen og Steinar Kjeldsen er blant våre fremste musikere, og stødige som få. Bø Gospelkor, under ledelse av Julie Willumsen, løftet stemninga mange hakk, ja - nesten kirketaket også, da de ga full peising. Det er en grunn til at koret fra yttersida får spille med noen av landets fremste artister.