I anledning ThorbjørnEgners jubileumsår, vil det lørdag 1. desember kl. 14.00 arrangeres endirekteoverføring av Nationaltheatrets forestilling ”Folk og røvere iKardemomme by” til landets kinoer.

Dette er aller første gang en teaterforestilling vises direktepå en kino i Norge ved bruk av bredbåndsløsning.

Hanne Tømta,teatersjef på Nationaltheatret, gleder seg.

- Det er en av Nationaltheatrets drømmer som går i oppfyllelse når folkfra hele landet nå får muligheten til å se denne musikalske familieforestillingendirekteoverført på kino. Vi er veldig stolte over å være det første teatret iNorge som gjør dette. Siden det er Egner-jubileum blir det en form for gave tilhele landet, slik at alle kan bli med på festen og oppleve ekte teaterstemningpå kino, sier hun.

Stein-Roger Bull iNordicStories AS, som co-produserer overføringen, mener den digitale hverdagenhar skapt uante muligheter.

- Her er det en teaterforestillingen på Norges største teater, som vil bli direkteoverført til kino iypperste kvalitet, så kinopublikummet skal få den beste teaterfølelsen. Og når forestillingene påNationaltheatret er så godt som utsolgt gir dette folk en mulighet til å sevisningen uansett hvor i landet de bor, sier han.

Kinosjef i Hadsel Ketil Johnsen opplyser at det er godt med forhåndssalg på forestillingen, men at det fortsatt er ledige plasser i kulturhuset.

Teaterstykket høstet mye god kritikk etter premieren påNationaltheatret 13. oktober i år. Historien er den samme, om Tobias i tårnet, trikkeførerSyversen og vesle Kamomilla. Men dette er en musikalsk og stjernespekketfestforestilling i Egners jubileumsår.

Sammen med dansere ogmusikere byr Nationaltheatrets ensemble på en festaften for hele familien. I årspilles dessuten Tommy, Remo og Kamomilla av barn, noe som vil øke kontaktenmed de unge publikummerne - som gjerne må synge med!

Regi har engelskeLisa Kent, med bred musikalbakgrunn fra England og Skandinavia, somkoreograf og regissør. Med et friskt blikk utenfra gir hun forestillingen et løftog skaper en oppsetning med energi, humor, dans og masse musikk.

Stykket spilles av etstjerneensemble. På rollelisten finner vi blant annet Mari Maurstad, EspenSkjønberg, Per Christian Ellefsen, Ågot Sendstad og mange, mange andre. Og ikkeminst en gjeng talentfulle barn, står det i pressemeldingen.