Politiet har tidligere bedt pressen om hjelp til å få inn tips i saken. Nå skal hunden undersøkes av Mattilsynets veterinærer. Noe av det veterinærene skal lete etter er om hunden er chipet, slik at eieren kan spores.

– Politiet har undersøkt hunden, men vi har ikke klart å finne en chip. Nå skal Mattilsynet gjøre grundigere undersøkelser, sier poliførstebetjent Morten Engen Jacobsen ved Øksnes lensmannskontor til VOL.

På bar bakke

Politiet er foreløpig ikke noe nærmere med å finne eieren til hunden, eller klarhet i hvordan hunden havnet i fjæra, i et gjentapet og låst bur.

– Vi står litt på bar bakke for øyeblikket. Noen tips har kommet inn, men ingen som har ledet oss vesentlig nærmere en oppklaring av saken, sier Engen Jacobsen.

Politiets teori om at hunden var i live da den ble satt i buret, står ved lag.

– Vi kan ikke utelukke noe, heller ikke at buret kan ha vært tatt med strømmen fra et annet sted og så havnet i Lifjorden, men etterforskningen må starte et sted, sier Engen Jacobsen.

– Betinget fengsel

Dersom hunden ble druknet i buret, vil det gi større konsekvenser enn om den var død.

– Fra en lignende sak sørpå, ble resultatet betinget fengsel. Dyr skal behandles på skikkelig vis. Må man avlive dem, skal man gjøre det uten at det gir lidelser for dyret. Dersom hunden er druknet, er det lang ut over hva som er akseptabelt, sier politiførstebetjenten.

– Hvilke typer tips er dere ute etter?

– Det kan være så mangt, men kanskje spesielt dersom noen kjenner igjen hunden. Den har et brunt halsbånd av tøy.

– Må en tipser møte i retten om det blir sak?

– Det er full anledning til å komme med anonyme tips til oss, sier politiførstebetjenten.