Like før jul i fjor ble det klart at Stasjonen bar skulle stenge dørene, og heller erstattes av et nytt konsept, med nye eiere, som Petroleum.

Les også: Åpner nytt utested i Stasjonen bars lokaler

Åpningen har tatt lengre tid enn først planlagt, da prosjektet har blitt mer omfattende.

Starter restaurant

Nå utvider Tore Willassen i Grillo catering, med nytt selskap driften, og går inn i lokalet med et restaurantkonsept. Han blir daglig leder for restaurantselskapet.

Konseptet er sushi og sjømat, og om alt går i orden vil en sushikokk med 20 års erfaring bli en fast del av staben. Han er i Manila per i dag, og venter på at UDI skal behandle søknaden om oppholdstillatelse.

– Vi ønsker å bygge restauranten opp rundt han, med de råvarene som finnes her, sier styreleder i Petroleum, Jørgen Sollie.

Den filippinske kokken møtte Willassen i en restaurant i Beirut, der han var kjøkkensjef.

– Han kommer hit når papirene er i orden. Vi håper å ha han med fra begynnelsen, sier Willassen.

Videreutvikler sushikonsept

Det er da nemlig sushi-delen til Grillo som skal videreutvikles. De har i dag et konsept med levering av sushi til butikker.

Les også: Slik blir Stasjonen bar

I tillegg har de investert i en kullgrillovn til 180.000 kroner.

– Det blir kanskje en litt merkelig fusion, der vi drar inn det vi synes er god mat, enten det er japansk, klassisk fransk eller lokale retter, sier Willassen.

Fra formiddagen av vil det være mulighet til å kjøpe lunsjmat, og matserveringa i lokalet er åpent til klokken 18. Etter det blir det mulighet for å kjøpe mat for å ta med hjem.

Etter planen skal Petroleum nå åpne i august, og Willassen ser for seg at kjøkkenet er klart samtidig.

– Vi stresser ikke, og skal ha alle brikkene på plass når vi åpner, sier han.

God dialog

Han gikk i utgangspunktet ikke med noen planer om å starte restaurant, men synes det var et interessant forslag Sollie kom med, da de to kom i dialog.

– Vi har pratet oss frem til enighet om hvordan vi skal gjøre ting, sier Willassen.

Han forteller om et vanskelig marked i Sortland.

– Samtidig er folk glade i god mat, så jeg tror det går bra.