- Vi har fått inn omlag 2,8 millioner kroner. Ambisjonen er fem. Vi har noen bidrag vi venter på klarsignal på, så totalt sett mangler vi 34-40 prosent for å komme i mål, sier Eirik Sørdahl i Folket Hus Øksnes til VOL.

Les også: - Vil ha en hånd på roret               - Blar opp for kulturhus

- Stor velvilje

Sørdahl sier han opplever at folk og næringsliv har interesse for å få prosjektet realisert.

- Jeg opplever en stor velvilje blant folk flest og ikke minst næringslivet. Det virker som at det er mange som vil at dette skal komme i havn, sier han.

Fiskerne Mikal Steffensen og Rolf Guttorm Kristiansen gir 100.000 kroner hver til Folkets Hus i Øksnes.

De er to av flere på sjøsida som har gitt mye i det siste.

- Flåteleddet har begynt å bevege seg og flere av rederne i havna har bestemt seg for å bidra. Det er veldig positivt og gir oss et løft, sier Sørdahl.

10.000 kroner stolen

Prosjektet med å samle inn penger til realiseringen av Folkets Hus startet for et og et havlt år siden. Det begynte med at det ble solgt aksjer, så ble stoler i salen solgt til 10.000 kroner stykket og nå er det næringslivspakker med start på 15.000 kroner som selges til næringslivet.

- Responsen har vært god og vi har opplevd at også privatpersoner kjøper både aksjer, stoler og til og med næringslivspakker.

Knapt med tid

Om en skal komme i mål med prosjektet, må gruppen som jobber med å samle sammen penger ha realisert målet innen utgangen av året.

- Vi vet det er knapp margi for å få dette til, men vi vet vi kan klare det. Vi er avhengig av at folk graver dypt i lommeboka og bidrar dog. De som tenker at vi er i mål nå må heller tenke at de kan væe med å bidra. Alle monner drar, sier Sørdahl.