Dette skriver nettavisen AldriMer.no, som har søkelys på Norges forsvar og sikkerhet. De har offentliggjort hva sjefen i Sjøforsvaret, Lars Saunes, ønsker seg av ressurser til Sjøforsvaret, dersom han får velge fritt.

Disse ønskene innebærer blant annet at han vil samle Kystvakten og Marinen i et stort, maritimt ops-senter ved Håkonsvern i Bergen. Denne basen skal ha 258 årsverk, der 88 er øremerket Kystvakten, og 170 marinen. Ifølge aldrimer, skal dette forslaget være en medvirkende årsak til ønsket og planene om å flytte Kystvakten sørover fra Sortland.

Forsvarsstaben vil ikke kommentere opplysningene fra aldrimer, og sier at de kommer tilbake med det arbeidet som nå blir gjort i fagmilitært råd, når det ferdigstilles i oktober i år.

Aldrimer presenterer en smørbrødliste over hva Sjøforsvaret eksakt ønsker seg.

Blant disse ønskene er blant annet fem operative fregatter, seks operative korvetter, fire operative ubåter, 14 Kystvaktskip, et operativt logistikkfartøy og i tillegg vil Sjøforsvaret ha 73 årsverk til Sjøforsvarets skoler, 93 årsverk til driften v KNM Harald Hårfargre.

Sjøforsvaret ønsker seg 2391 årsverk, fordelt over fire årsverk til lede.