- Brannen skal nå være slukket, med unntak av eventuell etterslukking. Bygget har vært gjennomsøkt to ganger. Ingen personer er funnet og ingen er savnet, opplyser operasjonsleder Paul Gunnar Helland ved politiets operasjonssentral til VOL lørdag kveld noe før 22.30.

Lørdag kveld litt før klokka åtte tok det til å brenne i vandrerhjemmet på Sortland hotell. Brannbil, ambulanse og politi rykket raskt ut. Store mengder røyk kom fra taket på bygningen, og da man i ni-tida begynte å skjære hull i og rive taket, kom flammene opp gjennom tak og vinduer.

Brannen var imidlertid ikke eksplosjonsartet, og en drøy time senere var både flammene slukket og det meste av røyk borte.

Flammene skal kun ha rammet vandrerhjemmet, det tidligere "sportellet" - resten av hotellet virker å være uskadet.

Kommunen bistår

Hotellet var fullbooket for anledningen, i anledning helgas dansegalla i Blåbyhallen. Om dette også gjelder vandrerhjemmet, er foreløpig uvisst. Da brannen brøt ut ble hele hotellet evakuert. Lørdag kveld rundt halv-elleve var det også uklart om de evakuerte gjestene kunne flytte tilbake på rommene i hovedbygningen av hotellet.

Rådmann Rolf Lossius i Sortland kommune opplyser at kommunen bistår i dette arbeidet. Han var selv på hotellet sent lørdag kveld.

- Vi bistår noe i dette arbeidet, og har blant annet kontakt med kystvakta for mulig innlosjering der. Akkurat nå holder man på å undersøke om gjestene kan flytte tilbake på rommene sine, sier Lossius. Utover det har kommunen en begrenset befatning og beredskap med saken.

- Det viktigste for oss var å få bekreftet nå at ingen er skadet i brannen, sier Lossius.

Etterforsker brannen

Brannårsak kunne man naturlig nok ikke si noe om lørdag kveld.

- Brannen blir etterforsket på vanlig måte, sier operasjonsleder Paul Gunnar Helland.