Sammen med kystreder Mikal Steffensen, skal øksnesværing Andre Reinholdtsen sikre et mer effektivt kjøp av levende fisk, skriver Kyst og Fjord.

De to har stiftet selskapet Wild Arctic Seafood, som skal påta seg rollen som kjøper av fangst. Slakting og pakking skal  etter planen foregå hos Gunnar Klo AS, mens torskehotellet Myre Havbruk skal levere ren hotelltjeneste.

Må overbevise forsikringsbransjen

Utfordringen for duoen blir først å overbevise forsikringsbransjen at anleggene holder, siden bransjen er skeptisk til torsk i merd etter forsøkene med oppdrettstorsk.

– Men det har skjedd mye siden den gang, og min erfaring med den levendefangede villfisken er at den ikke har samme adferden i merd med gnaging på knuter og nøter. Jeg har personlig ikke hatt en eneste rømming i de årene vi har holdt på, sier Reinholdtsen til Kyst og Fjord.

Har vært i møter

Reinholdtsen har alt møtt representanter fra forsikringsbransjen i Oslo og har tro på at saken vil løse seg.

– For oss er spørsmålet om forsikring helt avgjørende. Vi planlegger å øke kjøpet fra 1.800 tonn i 2015 til nærmere 3.000 tonn i år. Det handler fort om fisk for 40- 50 millioner kroner, og den risikoen har vi ikke mulighet til å bære uten forsikring, understreker Reinholdtsen overfor Kyst og Fjord.