– Vi har gleden av å presentere årets jury for Laterna Magicas filmkonkurranse. De skal dele ut syv priser under årets filmfest mandag 13. november. Det er åpent for unge filmspirer å levere inn film helt til 20. oktober.

Det skriver Laterna Magica i en pressemelding.

Kultursamarbeidet håper nå at alle filminteresserte ungdom i Vesterålen gjør seg klar til å delta på høstens filmfest enten med egen film eller som publikum. I følge pressemeldingen er årets tema er Mystisk Lys, man kan lage film både basert på tema eller fritt etter eget ønske.

Jurymedlem Christina Lande i gang med å holde filmkurs for ungdom rundt omkring i Vesterålen. Foto: Innsendt

Årets jurymedlemmer

Jonatan Ottesen, juryleder

Jonatan Ottesen fra Sørbygda i Sortland jobber som kreativ leder og regissør, bor i Bergen men har sitt virke i hele Norge. Han er akkurat ferdig med sin første dokumentar '"Kronisk Dans" som er rundt på festivaler i hele verden akkurat nå.

Jonatan er i startfasen med 3 ulike dokumentarprosjekter som skal lages i løpet av de neste to årene. Han driver til vanlig et firma som heter Rett Vest AS som er et ungt og nyskapende firma innen multimediaproduksjon.

Han startet sin karriere på Laterna Magica og hadde sin første visning der sammen med Herman Henriksen tilbake i 2018.

– Nå gleder jeg meg stort til å få dele ut prisene jeg drømte om selv sammen med resten av juryen! sier Jonatan Ottesen, juryleder for årets Laterna Magica filmkonkurranse.

Andrea White Hveding, jurymedlem

Andrea White Hveding arbeider som queer regissør og multidisiplinær kunstner, og holder til på Kysten Kultursenter i Tromsø. De har laget en rekke kortfilmer og videoverk, og i 2022 ferdigstilte de sin første langfilm "Jeg er meg forrevet".

I juni 2022 ble filmen "Jorden hvisker til deg" produsert og vist gjennom Festspillene i Nord-Norge sitt ungkunst-stipend, og nå blir prosjektet utvidet til utstilling og en spillefilm. Utstillingen vises i Tromsø på Galleri Snerk i oktober.

I 2020 gikk de ut med en bachelor i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole i Kabelvåg.

Christina Lande, jurymedlem

Christina Lande, er en prisvinnende filmskaper bosatt i Laukvik i Lofoten.

Christina skriver manus og regisserer kortfilmer og musikkvideo, og har erfaring med å jobbe innen mange forskjellige fagfunksjoner i større filmproduksjoner.

I 2019 lagde hun kortfilmen «Ivo», som vant hovedprisen på Rhode Island International Film Festival, og dermed ble kvalifisert til Oscar. «Ivo» ble filmet i Laukvik med både tilreisende og lokale foran og bak kameraet.

I tillegg er hun i gang med å holde filmkurs for ungdom rundt omkring i Vesterålen.

Jonatan gleder seg til å dele ut priser han har drømt om selv. Foto: Innsendt