En lekter lastet med steinmasser slet seg fra fortøyningene ved NATO-kaia på Andenes mandag kveld. Det ble i dette tidsrommet målt vindkast på 60 knop i Andenes, og i uværet røk altså fortøyningene til lekteren.

Havneleder Odd Bernt Mevold sier til Andøyposten at man her hadde utrolig flaks.

– Lekteren har en egenvekt på omlag 1.000 tonn, og var i tillegg lastet med 2.500 tonn steinmasser som skal brukes til utbedringene av Skarvbarrmoloen. Så det var et enormt skadepotensiale da lekteren slet seg.

– Lekteren hadde kurs innover i havna. Hadde den fortsatt inn der, ville det blitt enorme skader på kaiene og båtene som lå i havna. Det ville blitt katastrofalt, sier Mevold.

Men til alt hell kilte lekteren seg fast under hjørnet på kaia.

– Her hadde vi hell i uhell. At dette skjedde, gjorde at vi unngikk katastrofale skader på havna og flåten som lå til kai.

– Til gjengjeld er kaia påført store skader, dessverre. Å få utbedret dette vil bli en ganske omfattende sak. Det sør-vestlige hjørnet av kaia har fått en knekk under belastningen. Så her må det tas en takst og utbedring må iverksettes, sier Mevold om kaia som eies av Forsvaret. Les flere detaljer rundt hendelsen i Andøypostens torsdagsutgave.