Det er 21 gang filmfestivalen Laterna Magica går av stabelenpå Sortland. Da passer det at 21 filmer er levert inn til åretsfilmkonkurranse.

Årets tema er ”Identitet”. Temaet betyr kort fortalt: hvemdu er og hvor du kommer fra. Temaet vil gå som en rød tråd i gjennom helefestivalen.

Vinnerfilmene ogklipp fra alle innsendte filmer skal også i år vises og det hele blir sattsammen til et sceneshow av regissør Runar Gjertsen.

Leder for kultursamarbeidet Vibeke Suhr forteller at det fraarrangøren sin side har vært viktig i år å få til et enda bredere samarbeid medungdom. Medialinjen på Stokmarknes har derfor fått i oppgave å lagefilmplakaten til festivalen.

- Hvorfor har derevalgt temaet identitet?

Det er komiteen som har valgt temaet og det er vel ingenspesiell grunn for akkurat det temaet. Det betyr som sagt hvem du er og hvor dukommer fra. Det handler vel om å bevisstgjøre ungdom. Det er vel sånn medungdom at det er først når de forlater hjemstedet de blir bevisst sinidentitet. Men vi ønsker å bevisstgjøre dem allerede nå, sier Suhr tilSortlandsAvisa.

En av skoleungdommene som skal være konfransier er ElseMaria Lie. Hun forteller til SortlandsAvisa at hun synes det var veldig artig åbli spurt.

- Jeg blir sikkert litt nervøs, med mest tror jeg det bliren artig opplevelse, sier Else Maria Lie.

En som også synes det er artig å bli innlemmet ifilmfestivalen er leder for Bjørklundparkens Venner.

- Det er ærefult å få være med i dette flotte programmet. Vihar jo en fin park og inviterer familier til filmen ”Snømann”. Det blir ogsålitt aktiviteter og saft og grillpølser, sier Svein Robert Vestå.

Bandet uten navnt er litt hemmelighetsfull til hva de skalspille, men Edvard Pettersen ymter frempå at det nok blir litt Perl Jam og DeepPurple.

- Vi øver inn litt forskjellig, men det blir nok noenoverraskelser også, sier Edvard før regissør Runar Gjertsen raskt repliserer atdet er greit så lenge han ikke blir overrasket.

Elever framusikklinja, Sortland barneskole og Sortland kulturskole står for sceneshowethvor Runar Gjertsen binder det hele sammen med sin stødige regissørhånd.