- Bygningsmassen begynner å bli gammel og vi ønsker derfor å oppgradere bygget. Og så trenger vi større plass. Renholdet blir enklere da. Miljøregelverket endrer seg hele tiden og det er viktig at ting er på stell, sier eier av Skårvåg Fisk, i Bø, Jan Arne Skog til VOL.

Får 45.000 til bedriftsutvikling Rådmannen i Bø vil gi Skårvågfisk AS midler for å utvikle bedriften. Vil lage visningsanlegg

Firmaet har nylig søkt næringsfondet i kommunen om 90.000 kroner til et forprosjekt, der hensikten blant annet er å undersøke muligheten for å fornye bedriften og tilrettelegge for fremtidig drift. Et av prosjektene de ønsker å få til, er et såkalt visningsanlegg.

- Vi ønsker å vise frem det vi holder på med. Intensjonen er å lage et glassvindu oppe, slik at besøkende kan følge produksjonen og sløyingen fra bak glassveggen. Vi har en del som er innom oss, inkludert firma, skoleelever og personer fra kommunen. Nå må vi finne tilfredsstillende måte å finansiere det på, sier Skog.

- Det er viktig å tenke fremover og å tilrettelegge for neste generasjon, fortsetter han.

Dattera som sjef

Neste generasjon for lengst på plass. Dattera Agnete har jobbet på fiskemottaket i seks år. Selv om det på papiret er pappa Jan Arne som er daglig leder, er det 23-åringen som styrer butikken i praksis.

- Hun er sjefen, sier Jan Arne og peker på Agnete som er i full gang med å kjøre flere kasser med fersk torsk på gaffeltruck. Kona hans, Eli, jobber også der.

Ifølge Agnete Skog har årets fiske vært forholdsvis ujevnt.

- Vi har hatt mye dårlig vær, men det har heldigvis tatt seg opp, sier hun.

- Vil bestå i mange år

På spørsmål om hvilket mål den unge lederen har med bedriften hun sannsynligvis skal ha ansvar for i mange år, svarer hun:

- Jeg vil at vi skal være selvstendige og bestå i mange år, i alle fall så lenge jeg er ved roret, slår hun fast.

Å arbeide såpass tett på foreldrene, er tydeligvis ikke et problem.

- Det går bra, men det hender at vi ryker i totene på hverandre, smiler hun.

Godt samarbeid

Jan Arne Skog tok over fiskemottaket i år 2000. Han sier at de klarer seg rimelig bra og har hatt en ganske jevn utviklingskurve siden han tok over.

- Vi har fantastiske ansatte fra mange forskjellige land som står på og gjør en kjempejobb. Det er et humørfylt sted å være, sier han.

Besøkende som kommer kjørende til mottaket, blir møtt av en stor Norway Seafood-logo på hovedbygningen og kan derfor bli misledet til å tro at Skårvåg Fisk er en underavdeling til hadselbedriften.

- Vi er vår egen herre, men har et veldig godt samarbeid med Norway Seafoods. Vi leverer for eksempel alt råstoffet vårt til dem, sier han.