Uttalelser fra Kommunal- og Moderniseringsdepartementets politiske ledelse i forbindelse med den nye traseen for Hålogalandsveien (E10) pekte på at Forsvaret ville få behov for økte arealer ved Evenes-basen, skriver Andøyposten lørdag.

Her er en parsell holdt utenfor planarbeidet av hensyn til Forsvarets behov. Nå foreligger svarene fra FD.

– Ikke behov for mer areal

Statssekretær Øystein Bø i FD avviser kategorisk at dette betyr at Forsvarets etablering på Evenes medfører behov for å utvide Forsvarets eiendom.

– Regjeringens forslag, som nå er godkjent av Stortinget, er en samlet base på Evenes. Våre vurderinger og beregninger ligger fast. Evenes har arealer til å huse både MPA og QRA, og vi ser per i dag ikke noe behov for å utvide Forsvarets eiendom, svarer Bø.

Les også: – Vi må samles om Hålogalandsveien

– Aldri vært snakk om E10-omlegging

Han sier de nå jobber med flere alternative måter å etablere planlagt virksomhet på basen.

– Det har det aldri vært snakk om en omlegging av E10, kun om avkjøringen til Evenes skal flyttes inn på Forsvarets eiendom eller om Veivesenet kan finne en løsning som ikke er i konflikt med Forsvarets interesser, er svaret fra statssekretær Øystein Bø til Andøyposten.

– Det er heller ikke snakk om noen utvidelse av Forsvarets eiendom knyttet til avkjøringen til Evenes fra E-10, og regjeringen har ikke brutt informasjonsplikten, eller utelatt opplysninger, legger han til.