- Jeg synes det er påfallende og skremmende at en Arbeiderparti-ordfører går i bresjen for ei sentralisering av statlige arbeidsplasser i Hålogaland. Det har vært ei tid med veldig positiv utvikling i denne regionen og det er derfor et underlig utspill i tid og rom, sier Ellingsen.

Les også: - Slå sammen tingrettene i Harstad, Narvik, Sortland og Svolvær

- I Europa-toppen

Hun peker på at behandlingstiden i Norge er i Europa-toppen  når det kommer til effektivitet.

- Det er ikke dermed sagt at vi ikke har rom for forbedring, men jeg tror ikke nødvendigvis er sentralisering som er svaret. Her må en se på andre muligheter som for eksempel digitalisering, sier hun.

Les også: - La tingretten være i fred

- På rettsikerheten løs

En endring slik som en sentralisering i så stor grad som Bremnes forespeiler, vil gå på bekostning av rettssikkerheten, mener Ellingsen.

- En kan lure på om en er kjent med avstander i vår region. Jeg tror det vil gå på bekostning av rettssikkerhet og økonomi for den menige mann om en gjennomfører ei slik sentralisering. Reisekostnadene blir betrakelig større, sier Ellingsen.

Hun innrømmer også at hun frykter at tingretten kan være tapt for Vesterålen med en sentralisering.

- Jeg frykter det. Heller ikke tilfeldig st det er Harstad sin ordøfer som går ut. Harstad ligget og posisjonert seg en stund for  å ha en felles domstol, sier Ellingsen som er redd for å bryte opp et fagmiljø ved en setralisering og peker på at advokater og dommere tett knyttet til lokalmiljøet hvor de skal behandle saker i mange filfeller er viktig,

- Ville du sagt det samme om det ble sentralisert til Sortland?

- Ja, jeg ville sagt det samme. Har bakgrunn i systemet og jobbet med det over flere år. Jeg tror generelt sett en sentralisering vil få negative konsekvenser slik som jeg har skissert.

- Må ut på høring

Domstoladministrasjonen skal før nyttår legge fram et forslag til hvilke av landets 66 tingretter som bør slås sammen. Ellingsen har et ønske til veien videre.

- Jeg håper forslaget blir lagt ut på høring, slik at vi kan få komme med innspill i prosessen videre, ser hun.