Frank døde etter skader som han pådro seg fredag.

I sosiale medier har det vært skrevet mange varme tanker og minneord de siste dagene, om teaterinstruktøren som var en kjær venn og kollega for så mange vesterålinger.

Frank, som opprinnelig er fra København, var med på skoleoppsetninger og andre forestillinger allerede som tenåring. Han har jobbet som skuespiller og sceneinstruktør i Danmark siden 1977, da han var 19 år gammel.

I 2004 søkte han seg til Norge, og han kom til Vesterålen i 2009. Her har han jobbet, blant mye annet, med ulike barneteaterforestillinger over hele regionen, og Vesterålen - tidligere Sortland - teater.

- Vesterålen Teater er i sorg. Vi har mottatt budskapet om at vår regissør Søren Frank er død. Vi er i sjokk og sorg, samtidig som vi er utrolig takknemlig for at vi fikk bli kjent med Søren. Hans skaperkraft og magi innen teaterverden står det stor respekt av. Det han klarte å få ut av vanlige amatører er bare utrolig, ja magisk. Vi var forundret over hva han hadde sett i oss, mye vi ikke visste vi kunne. Han løftet oss med stø hånd. Han viste oss at suksess ikke er tilfeldig,men hardt arbeid. Det er ikke ett tap bare for oss, men hele kulturlivet i Vesterålen. Vår dypeste medfølelse går til familien, både den i Danmark og her på Sortland, skriver Vesterålen teater på sin facebookside mandag.