Helse Nord har avgjort at to 33 prosent hjemler ved Vesterålen øre-, nese, halsklinikk på Myre skal inndras til fordel for en 100 prosent stilling på Sortland.

- På sikt blir klinikken på Myre lagt ned, frykter daglig leder May Lise Zadig. Det er i Øksnesavisa fredag at Zadig uttrykker sin frykt.

- Vi er overhodet ikke tatt med på råd av Helse Nord. De har valset over oss og kjørt sitt eget løp. De legger ikke to pinner i kors for å opprettholde tilbudet i utkantene, sier hun til Øksnesavisa.

Helse Nord mener at omleggingen vil styrke tilbudet i reionen. Samtidig som de henter de to hjemlene fra Myre henter de også en 50 prosent hjmmel fra Lofoten for å få etablert en full stilling på Sortland. Lokaliseringen vil øke tilgjengeligheten for pasientene og redusere pasientkostnadene, heter det i vedtaket fra Helse Nord.

May Lise Zadig konstanterer at bedriften nå må vudere tiltak for fremtiden. Nedlegging på Myre kan skje raskere enn noen tror i dag er hennes frykt.

- Man snakker fint om å ha tilbud i distriktene, men i utkantene blir flere hjemler omdisponert og det skaper utro, sier May Lise Zadig.

- All fornuft tilsier at tilbudet skal være på Myre. Å utarme Øksnes gir dårlige signaler til folk som vil etablere seg - de flytter heller til Sortland, legger Erik Zadig til ovenfor avisen.