- Fiskeriet sier ordførere og politikere over hele landet skal være det vi bygger landet på etter olja. Det skal frem til olja er slutt være en god nummer to. Jeg må til de ordførerne som sier de skal satse på fisk: Hvor skal dere hente fisken, spurte han.

Han mener nemlig at nå som fiskerinæringa begynner å få god lønnsomhet, skal staten ha sin del av kaka.

- Vi har nå fått hodet over vann. Det begynner å gå bra. Men samtidig så ser vi at produktprisen eskalerer. I dag får vi ei krone mindre for fisken enn i 1998. Det er ikke mange andre næringer som makter å vokse uten å få en økning i produktpris når kostnadene øker. Vi har klart det gjennom fornying. Vi tok tidlig tak i overkapasiteten og derfor går det bedre i dag.

Akselsen Engineering vant Næringsprisen Akselsen Engineering mottok årets Næringspris under Vesterålskonferansen i dag. - Klarte omstillinga

Holmøy mener næringa klarte omstillinga oljenæringa i dag sliter med å ta.

- Vi klarte å omstille oss. Derfor er vi her i dag. Så økte vi gjeldsgraden vår vesentlig, men det var eneste måten vi kunne komme oss videre på, sier Holmøy som i 2017 flytter inn i nytt bygg.

Eidsfjord Sjøfarm overtar Andenes Havfiskeselskap A.H. Holding AS og Eidsfjord Sjøfarm AS har avtalt at Eidsfjord Sjøfarm AS den 02.01.2017 overtar aksjene i AS Andenes Havfiskeselskap. - Forutsigbarhet

Videre ba han politikerne om å gi næringa forutsigbarhet.

- I politikken settes den ene kommisjonen ned etter den andre. Det er ekkelt å se nervøsiteten dette skaper i fiskerinæringa. Vi vet rett og slett ikke hvor politikerne skal. Nå som vi er kommet litt ovenpå skal de ha sin del av kaka. De skal regulere oss, sa han.

Her skal sjøindustrien blomstre Administrasjonen legger til rette for en kilometerlang industrirettet fylling på Holmen. - Gjør områder klare

Et annet punkt Holmøy tok opp var at politikerne i Vesterålen måtte ta tak i det å legge til rette for vekst.

- I sin tid lå Vestmarka på Sortland klar for bedrifter å etablere seg. I dag jobbes det med planer for fremtida. Men det er for seint. Skal vi klare å trekke til oss de som vil satse her, må det være klare områder for bolig, industrietableringer og næringsetableringer, sa han og la til.

- Dere må prioritere å gjøre arealplaner ferdige så raskt som mulig. Toget går nå. Bedrifter står klare til å utvide og etablere seg. Vi opplevde det mens vi skulle bygge nybygg på Holmen. Vi var tålmodige og ventet, men har brukt for mye tid og penger på bygget. Andre har sikkert ikke den tålmodigheten.