Christine Thune fra Den Norske Turistforeningen har skrevet ti tips for å komme seg mer ut i juletiden. Her er alle tipsene:

1. Ta en tur ut på egenhånd - i ditt beste turtempo. En halvtime eller to, gjerne daglig, og i dagslys – eller blålys.

2. Ta turen til skogs i mørket, med hodelykt. Ta gjerne med deg enn venn, eller lån en hund om du ikke har en selv.

3. Inviter venner, familie, barnebarn, naboer eller kolleger med på en juletur ut. Varm drikke og juleappelsin nytes best i friluft. Eller gå til en hytte eller kafé med servering? Når du kommer hjem igjen er det ekstra fint å tenne julelys og slappe av.

4. Bli med på nærtur med Turistforeningen. I romjula arrangerer DNT landet rundt en rekke ulike aktiviteter som stort sett er enkle, gratis og åpne for alle; barn, ungdom, voksne, seniorer. Sjekk vår store aktivitetskalender. Sjekk også ut tilbudet på hjemmesidene til din lokale forening. Der kan det være enda flere muligheter.

5. Ta romjulsselskapet helt ut! Utefest er særlig fint for barn, men også for alle andre, enten det er i hagen, parken eller i nærmeste skogholt. Lag en liten Quiz og kanskje en refleksløype? Heng opp reflekser i trær og busker, og gjem julegodteri og annet; en lommelyktlek for alle generasjoner. Maten kan være ferdig hjemmefra. Eller ha enkel bålmat i gryte eller på pinne. Med varm drikke på termos, godt med klær og et par aktive timer ute, blir dette en uforglemmelig jule(tre)fest!

6. Annerledes juledager på ubetjente eller selvbetjente DNT-hytter. Sjekk mulighetene med din lokalforening og les om hyttene på ut.no. Ta med venner, kjæreste og familie. Fyr i ovnen, enkel mat på gasskokeplate og ingen TV. Husk kortstokk, en god bok- og DNT-nøkkel! Det er et spennende prosjekt for noen hver å erobre sin egen koselige DNT-hytte.

7. Jobber du i romjula? Da kan du ta lunsjen ute. Ikke i tradisjonell forstand, men utendørs! Inviter matpakken og en kollega ut, og finn en plass.

8. Invitér til stjernedate. DNTs romantiske forslag til par, og mulige par, er å date ute. Gå en fin tur til et utsiktspunkt. Trekk opp av hatten det som passer best; en munnfull julegodt, en appelsin på deling eller kalde bobler? Med eller uten pledd, termos, bål, hodelykt og stjerneskinn. Her er det uante muligheter. Også for å holde varmen.

9. Sjekk nettstedet ut.no – eller last ned appen - så har du alltid et turtips i lomma! Ut.no gir næring til nye turdrømmer og tips om alle salgs turmuligheter der du er. Finn 900.000 steder i Norge, over 6000 turforslag og 1100 hytter. Det ligger alltid en tur å venter på deg!

10. En smak av snø: Ja, med tungen ute, så du kan smake på vinteren, mens den er her.