COOP ønsker å etablere et storhandelskonsept, COOP Extra, ved Strandskogjordet langs Vesterålsgata.

Formannskapet i Sortland behandlet tirsdag forslag til detaljregulering for Strandskogjordet på Sortland.

Bakgrunn: Coop med nytt storsenter

Seks uker

I den eneste saken på agendaen tirsdag vedtok formannskapet at kommunen sender reguleringsplanforslaget for Strandskogjordet til offentlig ettersyn.

Planforslaget ble vedtatt i forrige uke.

– Hvis planforslaget blir vedtatt, blir det sendt ut til offentlig ettersyn i seks uker, fortalte saksbehandlerne i kommunen.

Les også: Slik blir det nye storhandelkonseptet på Strandskogjordet

Bekymret for trafikken

Både Høyre og Rødt uttrykket i møtet bekymring for at det nye området skal gi større trafikale problemer.

– Det er tegnet inn tre utkjøringer fra området. Er det beregnet både inn- og utkjøringer på alle disse, og vil det føre til størst belastning i den nordlige delen av arealet, spurte Christoffer Ellingen (Rødt).

– I krysset ned mot Byggmakker er det allerede litt trafikkproblemer, og nå kan det bli enda en avkjøring der. Det er ikke alle som skjønner vikeplikten, når det er to veier med tre retninger, la Silvia Ovik til.

Saksbehandler Jan-Harry Johansen i Sortland kommune svarte at adkomstløsninger må avklares i dialog med Statens Vegvesen før saken behandles ferdig.

Rask behandling

Asbjørn Tingvoll berømmet den raske behandlingen av saken fra kommunens byråkrater. Det gjorde også Silvia Ovik.

– Jeg vil berømme rådmannen og administrasjonen for at de har fått fortgang i saken, som er en positiv sak for Sortland, sa Ovik.

– Rødt kunne lagt så mange snubletråder som det er mulig i denne saken nå, og det har vi forsåvidt gjort til nå, sa Christoffer Ellingsen.

– Vi har vært kritisk i saken blant annet når det gjelder jordvern og ressurssløsing, men vi støtter innstillingen, la han til.

Formannskapet vedtok å sende saken til offentlig ettersyn.