Hurtigrutepassasjerer skal nå ikke bare få oppleve verdens vakreste sjøreise, men også få spise lokal mat av ypperste kvalitet. Det skriver selskapet i en pressemelding fredag.

32 gjennom nåløyet

200 leverandører fra alle landets 19 fylker meldte sin interesse for lokalmatprosjektet sommeren 2013. Leverandørene og deres mange produkter er nøye vurdert. Nå er 32 er plukket ut og innarbeides fra i januar av i Hurtigrutens menyer.

Blant dem finner vi ishavsrøye fra Sigerfjorden, skriver Nationen.

Ishavsrøye Vesterålen har siden 2007 vært en beskyttet geografisk tittel. Kun sjørøye produsert i Vesterålen, og som tilfredstiller en rekke kvalitetskriterier, kan bruke betegnelsen. Bak produktet står Sigerfjord Fisk og gründer Trond Geir Reinsnes.

Flere lofotprodukter

Tingvollost, purkenakke fra Aron Mat, akevitt-is fra Gangstad Gårdsysteri, torskeloin fra Svolvær fiskeindustri og seiersløkpesto fra Judiths Utrehage i Lofoten er også blant lokalmatprodusentene som nå får innpass på hurtigruteskipenes meny - hvor det til sammen serveres mer enn tre millioner måltider årlig.

Lokalmatkonseptet, delfinansiert av Innovasjon Norge, har fått navnet «Norway’s Coastal Kitchen». Konseptet bygges opp som sesongbaserte menyer der regionene er representert med sine unike smaker. Blant råvarene som nå er valgt ut er ulike typer kjøtt og ferskfisk, grønnsaker etter sesong og vellagrede oster.