Andre helg i januar var alle eiendomsmeglerne i Eiendomsmegler 1 Nord-Norge, fra Sandnessjøen til Kirkenes, på samling. Der ble sortlandsmegler Michael Knutsen kåret til årets ansatt for kjeden i Nord-Norge.

– Det er stort, og fantastisk artig, sier Knutsen.

– Kåringen er bra i seg selv, men det viser også at man blir lagt merke til i det store bildet, fortsetter han.

Ung satsning

23 år gamle Knutsen er opprinnelig fra Harstad. Som ferdigutdanna, med en bachelorgrad i faget, jobbet han noen år i Tromsø som eiendomsmeglerfullmektig. Han kjente på at han trengte større utfordringer, og valgte å kaste seg på da det skulle starte opp nytt kontor for Eiendomsmegler 1 på Sortland i mars i fjor.

At han er en ung, nyutdanna megler som har satset på et nytt sted, var deler av begrunnelsen for utmerkelsen.

– Og så har vi signert mange oppdrag. Vi har en av de største porteføljene i Nord-Norge. Vi har tatt store markedsandeler siden vi startet her, sier Knutsen.

Knutsen mener at de drar fordeler av det kjente merkenavnet, samt det nære samarbeidet med banken, både lokalt og nasjonalt.

– Vi tilbyr gode tjenester på markedsføring, i tillegg til et godt produkt, forklarer han.

Troner på toppen

I 2014 var det ingen meglere i Dnb eiendom som solgte flere boliger enn sortlandsmegler Per Elvenes. Med 104 solgte boliger i løpet av året, solgte han mer enn tre ganger mer enn gjennomsnittet for de 650 meglerne i kjeden.

– Det er jo gøy. Det er en anerkjennelse, som gjør at man kjenner at det er verdt det, sier Elvenes.

Det er ikke første gang Elvenes har hevdet seg i toppen. I 2012 solgte han nest mest. Men i fjor klarte han endelig å bryte seiersrekka til han som hadde tronet på toppen i tre år.

Størst konkurranse får han mot meglere i større byer.

– De jobber nok på en litt annen måte der. Boliger i byer blir gjerne solgt etter første visning. Her kan vi kjøre 10-20 visninger. Jeg har solgt hus i Bø der jeg hadde over 30 visninger, forklarer Elvenes.

– Fantastisk prestasjon

Å holde en folkelig profil, tror Elvenes er med på å gjøre han til den mestselgende megleren i kjeden.

– Det handler om å klare å gjøre mange nok fornøyd, og å være folkelig og liketil. Samtidig er det en naturlig syklus for kjøp av hus, sier Elvenes.

Megler-kollega i Dnb, Ole Albrigtsen, presiserer at det er en stor prestasjon å havne på toppen av lista.

– Dette er fantastisk! Dette er som Martin Ødegaard til Real Madrid. Per blir overøst av gratulasjoner, og de er overraske og imponerte. Jeg er stolt over at han kan utmerke seg, her på denne lille plassen, sier Albrigtsen.