Torghatten Nord melder om kansellering i fergesambandet Lødingen-Bognes mandag.

Det er avgangen fra Lødingen klokka 12:00 og fra Bognes klokka 13:45, som er er kansellert grunnet teknisk feil. Meldinga fra selskapet kom inn 12:26, nesten en halvtime etter den første kanselleringa.

Neste avgang for B-ruta er kl. 15:15 fra Lødingen. A-rute går i henhold til ruteplan hele mandag, skriver Torghatten Nord i ei pressemelding.

Gassfergene på sambandet Lødingen-Bogenes har gått i omtrent to år, men har vært innstilt svært mange ganger på denne tida. Da VOL skrev om problemene med fergene i sommer, sa administrerende direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen at fergene har langt flere feil enn normalt.

Driftssjef i Torghatten Nord, Petter Sundbakk, sa senere til VOL at de ikke ville fortsette på denne måten.

- For å være helt ærlig takler vi ikke dersom situasjonen fortsetter på denne måten. Vi kan ikke ha den frekvensen av kanselleringer som vi har hatt. Da leverer vi ikke den tjenesten vi skal, sa driftssjefen til VOL i juli 2014.

Seksjonssjef på fergeforvaltninga i Statens vegvesen, Tormod Kristensen, sa i sommer at de forventa ei snarlig løsning.

- Vi forventer at Torghatten Nord finner en løsning på problemene, og sørger for større regularitet. Det skal ikke være sånn, sier han.

Siden da har det vært mange flere avvik på sambandet. I juli hadde VOL omtalt problemene på fergestrekninga over 40 ganger. Siden da har vi ytterligere skrevet om problemene over 30 ganger, altså mer enn 70 ganger tilsammen i 2014.