Lødingen. Foto: Svein Bjerkan

- Det er ikke noe ønske om dra fra Lødingen, ikke i det hele tatt, sier Lødingen-rådmann Tone Larsen.

Hun er en av søkerne til stillinga som rådmann i Grane kommune på Helgeland, skriver Helgelendingen like før jul.

Familieforhold

Før hun takket ja til stillinga som rådmann i Lødingen for to år siden, i desember 2012, jobbet Larsen som teknisk- og næringssjef i Grane kommune. Helgelendingen og Bladet Vesterålen har omtalt at hun egentlig ønsket stilling som rådmann i Grane, da hun flyttet derfra. Hun sier det er en misforståelse om noen har trodd hun nå vil bort fra Lødingen. At hun nå har søkt på den ledige rådmannstillinga i kommunen, skyldes kun familieforhold, ifølge Larsen.

- Det var ei dør som ble åpnet for å komme tilbake til det området der mine barn og barnebarn etablerer seg, sier hun, men understreker at det ikke er en selvfølge at det skjer, og heller ikke noe om å gjøre.

Hjerte i Lødingen

Det er fire gode kandidater til stillinga i Grane, og avgjørelsen om hvem som får jobben blir tatt i februar. Rådmann Larsen trives svært godt i stillinga hun har nå, forteller hun.

- Det er full driv i jobben i Lødingen, og i vår tid, men omlegging av kommunestruktur, er det ekstra spennende. Man må ha hjertet på rett plass, og lede sin kommune inn i noe større. Hjertet mitt ligger jo i Lødingen, sier hun.