- Vi håper så mange som mulig har lyst og mulighet til å dele denne store dagen med oss.

Det sier administrerende direktør Marius Ytterstad (29) i Ytterstad Fiskeriselskap AS til ht.no. Han er glad for at det endelig passet å få nye ”M. Ytterstad” til Lødingen slik at den formelle seremonien kan avvikles.

Båten skulle vært både levert og døpt for mange måneder siden, men av ulike årsaker måtte dette utsettes.

I høy sjø

- Båten er et kompleks byggverk, og det tok noe lenger tid enn planlagt å få den i drift. Det viktigste for oss har vært å få et godt resultat. Dessuten har vi hatt et annet fartøy som har kunnet fiske kvotene på i byggeprosessen. Opprinnelig var planen å døpe den ved verftet i Tyrkia, men på grunn av forsinkelsene måtte den rett i fiske da den ble levert i februar i år, sier Ytterstad. Han forteller at den kombinerte snurperen/tråleren fikk en tøff start.

- Ja, den gikk vest av Irland for å fiske kolmule, og der ble den møtt av storm og orkan. Forholdene var elendige. Men båten innfridde alle forventninger, sier direktøren.

Gudmor Stine

Om ettermiddagen torsdag 21. mai skal ”M. Ytterstad” etter planen seile inn til Rødholmen hvor den skal klargjøres til dåpsfesten klokka 13 dagen derpå. Gudmor er Stine Ytterstad, søster til Marius.

Sammen eier de to Ytterstad Fiskeriselskap. Seremonien på dagen er åpen for alle som vil, mens det senere på kvelden blir et selskap for spesielt inviterte. Det vil si mannskap, leverandører og andre.