- Vi er et nytt og ungt lag som trenger tid, sier trener Hanne Steen kvelden før sesongpremieren hjemme på Myre.

Jentene fra Øksnes rykket egentlig opp til eliteserien i fjor, men valgte å fortsette i 1.divisjon grunnet økonomi og forventet tap av spillere. Siden den gang har det blitt jobbet godt med rekruttering og trening og i søndag sesongdebuterer klubben med et helt nytt lag.

Les også: Øksil sier nei takk til eliteserien

- Må samle på gode opplevelser

- Vi har kun to igjen fra i fjor i Marianne Knudsen og Kristin Henden. Ellers er det bare jenter fra fjorten til seksten år. Så det er klart at den sesongen vi hadde i fjor ikke kan sammenlignes med den vi kommer til å få i år. Vi har begynt helt på nytt og vil treng tid, sier Steen og fortsetter.

- Det som blir viktig for dette laget er å samle på gode opplevelser, gode ballvekslinger og bygge stein på stein. Med tida tror jeg vi får et nytt godt lag her.

- Omstilling

Steen legger ikke skjul på at det er en omstilling også for en trener å gå fra en jubelsesong til å starte helt på nytt.

- Det er klart det er en overgang. Til å begynne med var det litt merkelig. Så ble det artigere og artigere da jeg så fremgangen. Nå er det bare gøy. Jentene tar steg hver eneste dag, sier Steen.

- Hva kan vi forvente oss av Øksil i år?

- Jenter som gir alt og som vil noe der ute. Jeg er sikker på at dette er jenter som har potensial til å bli like god som de jentene som er forsvunnet ut fra klubben, sier Steen.

Første kamp går altså søndag mot OSI i Øksneshallen.