Bakgrunnen for konserten er det planlagte kulturhuset Folkets Hus, som ei gruppe har jobbet for å realisere i et par år. Her har ei styringsgruppe over tid jobbet med å selge både stoler til bedrifter og privatpersoner og sponsorpakker for å få realisert et kulturhus i Øksnes.

Les også: - Mangler de siste 30 prosentene

I den forbindelse har styret i Folkets Hus stelt i stand en massiv dugnadskonsert. Initiativtaker og styremedlem Lasse Berglund, er hemmelighetsfull når vi spør hvem som opptrer på konserten.

- Vi i styret i Folkets Hus inviterer til familiefest rett og slett. Vi har tatt kontakt med en del av kulturlivet i Øksnes, alt fra sangere, trubadurer, kor og korps til å ta del i en massiv dugnadskonsert for Folkets Hus i Øksneshallen nå på lørdag. Alt av overskuddet av billettsalg, loddsalg og kakesalg går direkte til potten for finansiering av Folkets Hus, sier Berglund.

Familiestund

Hvem som opptrer, vil han ikke si for mye om.

- Jeg vil helst holde kortene tett til brystet i grunn. Det jeg kan si at det blir mye bra og at det kommer et par overraskelser i løpet av forestillingen, sier han.

- Men tror du folk kommer selv om de ikke vet hvem som opptrer?

- Vi har hatt annonse ute om at det blir konsert. Her tror jeg de som vil at huset skal opp og de fremtidige brukerne ser sitt snitt til å støttet saken. Jeg må bare ønske alle hjertelig velkommen til det som blir en flott familiekonsert for en veldig god sak, sier han.