Seniorrådgiver Torstein Jarl Karlsen er svært fornøyd og poengterer at rekorden kommer på tross av at det i januar bare ble produsert 50% av full kapasitet, og at det i tillegg var full stans i februar, mars og april.Den tidligere rekorden var på 15.000 tonn og skriver seg fra 2010.Daglig produseres det fra 80 til 100 tonn i Alsvåg.

Øker produksjonen

Offentlige instanser er positive til at Cermaq får øke produksjonen av laks, ørret og regnbueørret ved lokaliteten Gisløy i Øksnes kommune.

I dag produseres det årlig 2.340 tonn, mens den tidsbegrensede økningen gir en samlet produksjon på 3.900 tonn.

Søknaden gjelder arealendring, volumendring og utsetting av fóringsflåte og har vært behandlet av kommunens tekniske etat, Mattilsynet, Kystverket, Fylkesmannen og Fiskeridirektoratet region Nordland. Hovedutvalget for tekniske saker behandler søknaden onsdag.

I første omgang gjelder en produksjonsmasse på 3.600 tonn frem til 01.08.2016, deretter økes den til 3.900 tonn. Etter 31.12.2017 går total biomasse tilbake til dagens 2.340 tonn.

Les også: Vil utrede fellesslakteri i Steigen

Kommer godt med

Torstein Jarl Karlsen sier at produksjonsøkningen på omlag 1.500 tonn ikke får den store betydning, men kommer likevel godt med, kanskje når nye rekorder skal settes.

VOL har tidligere satt fokus på at Cermaqs eier, Mitsubishi, ser på muligheten til å flytte anlegget fra Alvåg til Steigen kommune. En avgjørelse er ikke fattet. Produksjonsøkningen i Alsvåg skjer dermed på tross av "kampen" med Steigen om lokalisering. Steigen lokker med tomt og etableringstilskudd i mangemillion-klassen for å sikre seg en avtale. Men uansett vil det gå mange år før en etablering i Steigen er gjennomført.

Steigen kommunestyre har også vedtatt at "ordfører får fullmakt til å undertegne den fremforhandlede samarbeidsavtalen, samt fremforhandle alle øvrige avtaler som må på plass for å realisere byggingen av slakteriet på Storskjæret så raskt som mulig, innenfor rammene til den fremforhandlede samarbeidsavtalen med Cermaq".

Les også: Ringvirkningene blir store