Før lørdagens hjemmekamp mot Leknes toppet Morild tabellen i sin avdeling i fjerdedivisjon. Laget har vunnet fem av seks kamper i årets serie, kun med tap i serieåpningen mot Ballstad.

Kampen på sentralbanen på Myre lørdag ettermiddag startet jevnt, kanskje med et lite overtak til hjemmelaget.

25 minutter ut i kampen drar en av Leknes sine spillere på seg direkte rødt kort etter en ettersleng med påfølgende munnbruk. Dermed må gjestene spille resten av kampen med én mann mindre på banen.

Ikke før mot slutten av omgangen klarer Morild å feste et skikkelig grep over kampen, og skaper et par store sjanser. 42 minutter ut i omgangen kommer kampens første mål, når kaptein Truls Knudsen setter ballen bak keeper fra utsiden av 16-meteren.

Målkalas

Andre omgang byr i motsetning til den første på et heidundrende målkalas.

Bare to minutter er spilt når Martin A. Reinholdtsen scorer på første stolpe etter en presis corner fra Truls.

Leknes svarer raskt og reduserer på corner, men Morild fortsetter å presse bortelaget hardt.

Ti minutter senere går Morild opp i ledelsen 3-1. Roy Poulsen vinner igjen en ball i forsvaret til Leknes. Han setter fart og runder backen før han legger ballen inn til Preben Meland, som enkelt kan putte den i mål.

Poulsen står for den neste scoringen selv. Han blir spilt gjennom forsvaret og moser ballen sikkert i mål.

Unggutta klinker til

32 minutter ut i omgangen scorer Leknes sitt andre mål, og stillingen står 4-2 på Myre. Det blir også siste gangen gjestene setter en ball bak Morilds keeper.

Morild skaper mange sjanser, og tre minutter senere sørger Poulsen på elegant vis for et femte mål til hjemmelaget. Stillingen øker ikke lenge etter til 6-2 når Morilds solide midtbanespiller Eddie Tismanarou får seg et meget fortjent mål.

Morild gir seg ikke med målkalaset før den sjuende ballen er lagt i nota. I kampens siste mål er det unggutta på laget som markerer seg. Trym Mauno får ballen perfekt spilt gjennom fra Johan Olsen, og setter ballen kontrollert nede til venstre for keeperen.

Morild tar en solid hjemmeseier med stillingen 7-2.