Øksnesværingene Kai Freddy Evensen, Ståle Mikal Skaaden og Hans Petter Hansen står bak Enjoy Øksnes. De så et uforløst potensial i kommunen og ønsker nå å samle tilbudene på ett sted.

- Til nå har det vært lite samhandling mellom aktørene. De har sittet på hvert sitt nes, sier Evensen.

Overnatting, mat, aktiviteter og transport

- Det har vært mye jobb til nå, spesielt på kveldstid, men det er jo nå vi virkelig må gi jernet, sier han, sier han.

Evensen forteller at de fire grunnpilarene som skal til for at et slikt konsept skal fungere, er overnatting, mat, aktiviteter og transport. Dermed har de til nå samlet tilbud innenfor disse kategoriene fra tolv aktører på sitt nettsted.

- Vi er ennå ikke helt i mål, fordi vi ønsker å få til et samarbeid med flere. Dermed vil vi videre jobbe progressivt mot disse, sier han.

Han poengterer at det ikke er noe nytt konsept de har utviklet.

- Dette er et konsept som fungerer overalt, men så vidt jeg vet, er det ingen som har tatt initiativ til å gjennomføre dette her, sier Evensen, som mener Øksnes og Vesterålen har alt å by på.

- Vi er svært ydmyke

Tanken bak å utvikle en plattform som Enjoy Øksnes kom da Evensen ønsket å skifte arbeid. Hans fascinasjon for naturen på hjemstedet ble spiren til ideen. Ifølge Evensen har de gjennom sine tre måneder med arbeid møtt på positivitet fra alle hold.

- Frem til nå har vi fått veldig mange gode råd fra aktører vi har snakket med, deriblant Øksnes kommune. Dette setter vi veldig pris på, og vi tar rådene med oss videre, sier han.

Evensen understreker at de ikke kommer til å gå ut i konkurranse mot andre i denne næringen, men heller vil fungere som et supplement til de tilbudene som allerede finnes.

- Vi er veldig ydmyke til den bransjen vi nå entrer, og vi har alt å lære, sier han.

Har Vesterålen som mål

Under etableringen av bedriften har Enjoy Øksnes vært i kontakt med mange aktører.

- Vi ønsker etter hvert å kunne utvide tilbudet vårt til å gjelde hele Vesterålen, og ikke bare Øksnes, forteller Evensen.

Det foreløpige målet for dem er å kunne bli en del av Visit Vesterålen, samt å samarbeide tett med Øksnes kommune.

- Det er allerede mange gode initiativer i regionen, og hvis vi kunne samlet oss, hadde det muligens blitt litt enklere for alle, sier han, og legger til at den turistbaserte næringen i regionen er viktig.

Vinteraktiviteter

De tolv aktørene mennene foreløpig samarbeider med, tilbyr i hovedsak aktiviteter på sommerhalvåret. Evensen forteller at de etter hvert ønsker å jobbe mot vintertilbud også.

- Vi bor jo i et fiskeeldorado, også på vinteren. Dermed tror jeg at ting som vinterfiske etter hvert kan bli et tilbud, sier han.

Evensen legger til at drømmen deres er å kunne leve av dette på heltid.