- Cermaq har lovet å veie opp for avdelingen i Øksnes, men dette har de ikke gjort. På den måten har kommunen blitt ført bak lyset i det, sier Danielsen.

Les også: 43 ansatte mister jobben i Cermaq i Alsvåg

Fellesslakteri i Steigen

I juni i år ble det kjent at Cermaq legger ned anlegget sitt i Alsvåg i Øksnes. Dette fører til at 43 ansatte mister jobben i hjørnesteinsbedriften. De ansatte vil få tilbud om overføring til Steigen.

Ifølge pressemeldingen som ble sendt ut da, vil slakteriene i Alsvåg opprettholde normal drift frem til nytt fellesslakteri står klart på Storskjær i Steigen. Planlagt oppstartsdrift av dette vil være andre kvartal 2018.

Les også: Vi er offensive og går i gang allerede neste uke

Har gitt garantier

Orfører i Øksnes, Karianne Bråten, sa til VOL tidligere i sommer at Cermaq har gitt garantier for at de vil samarbeide med Øksnes kommune og de ansatte i Alsvåg for å se på mulige løsninger etter nyheten om nedleggelse av avdelingen.

Les også: Dypt skuffet ordfører

- Det er viktig for oss å sikre den gode kompetansen vi har i dag, og vi vil nå fortsette arbeidet med å sikre gode løsinger for alle de som er berørt, fortalte Geir Molvik, administrerende direktør i Cermaq Norway, tidligere i sommer til VOL.

Det har de ifølge Danielsen ikke gjort.

- Jeg forventer at de kommer på banen ganske snart, og gir tilbakemelding om at de fortsatt vil være med på å skape arbeidsplasser på lik linje med det som blir tapet.

Les også: - Det er ikke akkurat noe å skryte av og noe av en hån å gi oss

VOL har onsdag forsøkt å komme i kontakt med Geir Molvik, administrerende direktør i Cermaq Norway, men har så langt ikke lykkes i det.