Vekst i Nord er en årlig næringslivskonkurranse som kårer årets nordnorske vekstbedrift.

Bak står avisa Nordlys og Innovasjon Norge. Kandidatene til å vinne prisen må ifølge kriteriene vise til stor vekst i omsetning og resultat de siste tre årene, et godt produkt og nordnorsk eierskap og tilhørighet.

200.000 i premier

To bedrifter fra Øksnes var nominert, men ingen vant noen av de tre prisene som ble delt ut på tirsdag i forrige uke.

I stedet ble det helgelandsbedriften LetSea AS som vant førstepremien på 150.000 kroner. Finnmarks-bedriftene Anlegg Nord AS og Cape Fish AS tok andre- og tredjeplassen, som ga en premie på 25.000 kroner hver, skriver nord24.no.

Disse ble slått

Den ene bedriften fra Øksnes som var nominert, var reder og kystfisker Mikal Steffensen med selskapet Klotind, som har økt sin omsetning fra 2,3 millioner i 2013 til 64 millioner kroner i 2015.

I fjor hadde selskapet et årsresultat på 13,6 millioner kroner. Steffensen har nylig investert i 115-fotingen MS Solværskjær fra Finnmark til et tresifret millionbeløp.

Den andre finalisten fra Øksnes var Myre Saltfish Group, suksesshistorien fra Myre havn, hvor tre konkurrerende hvitfiskaktører i havna har gått sammen om saltfiskproduksjonen.

Selskapet, som eies av Gunnar Klo, Myre Maritim/Olav Lassesen og Myre Eiendom/Ted Robin Endresen, har økt omsetnigen fra 9,5 millioner i 2013 til 17,1 millioner kroner i 2015. I fjor hadde de et årsresultat på 2,5 milloner.

Les mer: To øksnesbedrifter kan vinne vekstpris