Cerpus har vært en stor leverandør til NDLA gjennom ti år. NDLA-leder Øivind Høines trekker frem samarbeidet med sine norske leverandører, med Cerpus i spissen, som viktig for nettstedets suksess.

Det er Cerpus som melder om dette i en pressemelding.

– Det er jo kompetanse det hele handler om», sier Høines i pressemeldingen.

– Den innovasjonskraften som ligger i møte mellom ulike kompetanseområder er avgjørende. Og norske leverandører, med Cerpus i spissen skal ha mye av æren for at vi har kommet så langt på ti år», fortsetter han.

Åpne ressurser

Open Education Consortium er et verdensomspennende nettverk som har som formål å fremme utvikling og bruk av åpne læringsressurser.

Daglig leder i Cerpus, Jim Jakobsen, har trua på at åpne læringsressurser vil bli en suksess i den nye delingsøkonomien.

– Dette er fordi de er tilrettelagt for gjenbruk og videreforedling på en helt annen måte enn tradisjonelle, kopibeskyttede læremidler, sier han.

Videreutvikling

Cerpus mener nå at gjennom NDLAs pris, har bedriften fått dokumentert at de leverer teknologi og innhold i verdensklasse. De tar med seg erfaringene, og vil bruke dem i nye innovasjoner. Blant annet eier Cerpus nettsteder som brukes til å produsere, organisere og distribuere åpne læremidler til skoler og bedrifter.

– Den kompetansen og kunnskapen vi har tilegnet oss gjennom samarbeidet med NDLA har vært en viktig suksessfaktor i utviklingen av våre egne produkter. Vi gratulerer NDLA med prisen, sier Jakobsen.