Morild fikk en tøff start på serien borte mot Medkila på Harstad stadion lørdag ettermiddag. Tidlig i første omgang måtte Morilds Trym Mauno og Dmitrijs Halvitovs gå bandasjert av banen etter å ha skallet i en hodeduell. Kampen måtte stoppes i sju minutter på grunn av hendelsen, og de to ble sendt til sykehus.

– Begge har dype kutt i hodet, og må sys og overvåkes for hjernerystelse, men de har det etter forholdene bra, sier Jarle Ragnar Meløy på telefon fra Harstad sykehus etter kampen. Meløy trener laget sammen med Arne Olav Berg.

Måtte omstrukturere laget

Smellen satte sitt preg på resten av kampen, som Medkila til slutt vant 1-0 etter scoring av Thomas Bergland i det 42. minutt. Et ungt Morild-lag var likevel nær ved å ta poeng mot Harstad-laget.

– Jeg har ikke opplevd noe lignende før, at to spillere må av banen og til sykehus. Vi måtte dermed omstrukturere hele laget, og plassere flere av spillerne på nye steder på banen. Truls Knudsen måtte spille midtstopper og vi fikk to 16-åringer inn. Jeg er stolt over det vi presterte med de spillerne vi hadde, og at vi nesten tok poeng mot Medkila, sier treneren.

Jevn start

Morild har nettopp vært på treningsleir i Barcelona, hvor de tapte 1-3 mot bergenslaget Tertnes i en treningskamp. Med seg hjem dro de også et influensavirus, som har satt flere ut av spill.

Til tross for tap i serieåpningen er trenerne fornøyde med lagets innsats.

– Med tanke på at vi er inne i et generasjonsskifte, og dessuten manglet noen spillere, skal vi si oss fornøyde med prestasjonen, sier Berg til ht.no.

– Kampen startet jevnt, før det smalt og vi fikk en omkalfatring i laget. Vi lå lavt, kjørte kontringer og skapte fem-seks sjanser i første omgang som vi ikke klarte å score på. Vi gjorde en feil mot slutten av omgangen, og da fikk Medkila sin scoring, sier Meløy.

Rødt kort til Medkila-spiller

Kvarteret før kampslutt fikk Medkilas Marcus Ursin Ingebrigtsen rødt kort etter følgende spontanutbrudd i retning av assistentdommer: «Fuck off, e du steike blind?».

– Vi klarte ikke etablere det presset vi håpet på da Medkila fikk rødt kort. Vi ble slitne og er litt urutinerte, med unge spillere som ikke er vant til å stå i lange og krevende kamper, sier Meløy.

Det som gjenstår for Morild nå mener treneren er å få ballen i mål og begynne å vinne kamper.

– Vi er ikke langt unna, og har tatt spillermessige store steg den siste tida. Truls Knudsen, som må spille midtstopper, var banens beste i dag, og Martin Reinholdtsen jobbet iherdig med nye relasjoner rundt seg på topp. Mange jobber bra i dag, vi har også flere unge spillere som gjør det de skal. Jeg har troa, avslutter Meløy.

Neste kamp for Morild er hjemme mot Ballstad 1. mai.

Morilds tropp mot Medkila:12 Leonide Alin Donica3 Dmitrijs Halvitovs7 Truls Knudsen (kaptein)14 Johan Olsen27 Asgeir Hamansen Nilsen17 Preben Meland Pedersen19 Trym Mauno99 Michael Sedrup Hanssen15 Martin-Arne Reinholdtsen21 Eivind Johan Stavøy45 Oskar Antonius LarsenInnbyttere:1 Elias Andreassen5 Petter Nilsen Stenersen16 Lars-Einar Høgås18 Bror Hellesvik95 Håvard Benum