Lørdagens førstedivisjonskamp på Myre er den aller første for sesongen. Øksil-trener Eirik Sørdahl er full av forventing i forhold til kampen som venter.

– Dette er den første hjemmekampen i denne sesongen, vi har spilt to seriekamper før og vært på to ranking-turneringer tidligere der vi har spilt på bortebane, så dette er første kamp på heimebane, sier han.

Møter serielederen

Volleyballjentene i Øksil har en stor fanskare og et engasjert publikum.

– Ja, vi er så privilegerte at vi har et entusiastisk og rikholdig publikum. Vi håper de stiller opp lørdag, for utøvernes del. Når du trener i en idrett fem ganger i uka, er det gøy at det kommer folk og ser på når det er kamp, sier Sørdahl.

God oppbacking fra salen kan få spillerne til å yte det lille ekstra.

– At det kommer masse folk og ser på gjør at de yter de prosentene ekstra som forhåpentligvis gjør at det resultatmessig tipper i vår favør, sier treneren.

Øksil møtte KFUM Volda i rankingturnering i Askim for seks uker siden.

– Da vant vi en kamp to-null og tapte en kamp null-to. Så det er et veldig godt lag vi møter, med en blanding av unge og litt mer voksne spillere. Det kommer til å bli en jevn kamp, det tror og håper jeg, sier han.

I forkant av kampen er Volda serieleder.

– Så vi møter et godt lag i vår avdeling, sier Sørdahl.

Mange nye spillere

– Hvordan er stemninga i laget før kampen?

– Den er veldig god, jentene gleder seg veldig til å spille på hjemmebane. Fra fjorårets 1. divisjons-lag er det tre spillere som er med fortsatt, vi har veldig stor utskifting av spillermaterialet vårt. Både de tre som har vært med tidligere og de 7-9 nye som er med har lyst til å vise sine ferdigheter foran hjemmepublikum, sier han.

Øksil har tidligere vært kjent for sine elleville seiersdanser, men det blir det ikke i denne kampen.

– Vi har ikke innøvd noen nye danser, vi har prioritert teknisk og taktisk. Så underholdninga vi bidrar med på lørdag er forhåpentligvis i form av god volleyball, sier Sørdahl.

Han peker på at i et toppidrettsperspektiv er Øksil et av få tilbud i Vesterålen som består år etter år.

– Vi er på et nivå der det skapes jevne kamper og stemning og entusiasme rundt det. Men med så stor utskifting på laget er vi veldig spente på hva de unge jentene klarer å få til og prestere, sier Eirik Sørdahl, som ønsker alle hjertelig velkommen som publikum.

– Vi har god plass, så kom og se kamp, oppfordrer han.