Under kulinarisk aften i Øksneshallen var det 330 gjester til stede, og det var høyt trykk i kulissene for å få logistikken til å gå opp.

– Vidunderlig innsats

Helt siden morgenen hadde elevene ved matfaglinja og kokk Ringo Haupt stått på, og sammen med 30 kokker og servitører og Eivind Hellstrøm, sørget de for å gi en minneverdig matopplevelse.

Elever ved matfaglinja bidro både i tillaging og servering i Øksneshallen. Foto: Tone M. Sørensen

– Disse kokkene og elevene fra matfaglinja har stått på og gjort en vidunderlig innsats, sier Eivind Hellstrøm, som fikk salen med på en applaus for de lokale heltene.

Selv var sjefskokken ekstatisk over kvaliteten på råvarene han fikk i nevene på Myre, særlig ryggstykket på torsken «loinsen» som er selve indrefileten av fisken, fikk sunget sin pris.

– Jeg fikk mye fint her på morgenen, helt fersk ryggfilet fisket for bare noen timer siden, og også noen ferske reker som var helt fantastiske, sier Hellstrøm, som forteller han har stor respekt og begeistring for fiskerne. Men det er ikke nok å få fisken på land, den må opp på en tallerken også.

Delikatesser og herlig humor

Til forrett fikk gjestene servert torsketunger og blåskjell, servert omfavnet av såkalt sneglesmør og med et dryss krutonger. Hvis du lurer på hva sneglesmør er for noe, er det en saus av smør, kraft og hvitløk og persille, franskmenns favoritt til nettopp snegler.

Sin helt egen vri på bacalao har Hellstrøm også, der fiskestykkene får være med å pryde retten på toppen, sammen med koriander og basilikum.

– Det er nemlig sånn at når det luker godt og ser fantastisk ut, så smaker det også fantastisk, sier Hellstrøm, i kjent stil ubeskjeden.

Stor stemning

Kulinarisk aften ble en slager i Øksneshallen, der gjestene koste seg. Foto: Tone M. Sørensen

I kjent stil var også Truls Svendsen, som fikk salen til å tidvis humre, hoie og hyle av latter. Særlig artig var innslag der representanter fra lokalt næringsliv var med. Også Svendsen sine formularer for å lykkes i fiskerinæringa, presentert som et faglig innslag var hysterisk artig. Det var i det hele stor stemning i salen. Og maten?

– Helt nydelig, sier Anne Vottestad.