Fortellerdagan er i gang i Øksnes, og frem mot søndag skal blant annet musikere, fortellere og filmskapere i ilden under en rekke arrangementer.

UL Nybrott er også med, og stiller med ikke mindre enn tre ulike forestillinger i løpet av helga.

- UL Nybrott har deltatt på samtlige fortellerfestivaler med teaterproduksjoner, forteller leder i laget, Hjertrud Johnsen, i en pressemelding.

I år er intet unntak. Fredag viser de "I lag med fienden" - hvor alderspennet på skuespillerne på scenen strekker seg fra fire til over 70 år.

- "I lag med fienden" er ei forestilling basert på Hansine Hansens fortellinger om livet på Holm under 2. verdenskrig da den lille fredelige bygda brått blir en militær "småby" . På småbruket til Hansines foreldre bodde det to voksne og 10 barn. Her innlosjerte 12 tyske soldater seg, og familien på småbruket ble tvunget til å ta del i et nokså fremmed dagligliv. I dramatiseringen opptrer barn fra barne- og ungdomsteateret Nybrottsrekruttan sammen med voksne skuespillere, forteller Johnsen.

I år er det 50 år siden sammenslåinga av Øksnes kommune og gamle Langenes kommune. Det markeres med gullbryllupsfeiring lørdagen under Fortellerdagan.

- Forestillinga "Det store gullbryllupet"  blir en ellevill feiring som setter søkelyset på dette samlivet, og hva som vil skje videre ved eventuell ny kommunesammenslåing, sier Johnsen.

Søndag byr Nybrottsrekruttan på vandreteater gjennom Alsvåggården og husets 400 år lange historie.

- Om publikum vil få den hele og fulle sannhet når de vandrer gjennom gården er ikke sikkert, men det blir spennende og morsomt, lover alle barna i Nybrottsrekruttan.